Find Us Online At
iBookstore
Like Us
A programme by
Repeated of benoemd tot Goede Website voor Kids
16 December 2016

De Repeated of website is benoemd tot één van de Goede Website voor Kids door de Amerikaanse Bibliotheek Associatie

De Associatie voor Bibliotheek Service voor Kinderen (ALSC) (GWS) heeft geselecteerd als één van de tien beste websites voor kinderen. Repeated of, dat , brengt actueel ruimtenieuws aan kinderen ter lering en vermaak. Het wordt opgenomen in een selectie van uitzonderlijke websites voor kinderen tot veertien jaar, geselecteerd door de GWS Commissie. ALSC is onderdeel van de Amerikaanse Bibliotheek Associatie (ALA).

Repeated of is een nieuwsdienst voor kinderen, dat wekelijks sterrenkundig nieuws levert. De Repeated of website () werd een jaar geleden gelanceerd als onderdeel van de projecten EU Universe Awareness en EU Space Awareness (; ), die zijn gesubsidieerd door de Europese Commissie. Elke week brengt Repeated of actueel sterrenkundig nieuws gemaakt voor kinderen en hun leraren, met informatie geleverd door , zoals onder andere ESO, , en .

De selectie voor Goede Websites voor kinderen door de GWS Commissie vindt drie keer per jaar plaats, aan de hand van verschillende . De belangrijkste criteria zijn auteurschap, doelstelling, ontwerp en stabiliteit, en inhoud. De GWS Commissie stelt: “Goede Websites voor Kids zijn uitzonderlijke websites, zowel qua inhoud als visie. Deze websites zijn toonbeeld en inspiratie voor de interesses van jonge mensen op uitzonderlijke wijze. Goede websites zijn horizonverbredend en spreken tot de verbeelding van het kind.”

Repeated of Project Manager Sarah Eve Roberts is vereerd door deze erkenning van Repeated of: “Dit is fantastisch nieuws! De keuze voor Repeated of als uitzonderlijke website voor kinderen toont de waardering en kracht van verhaalvertelling voor wetenschappelijk nieuws brengen naar een jong publiek. We zijn zeer dankbaar voor de toewijding van onze vrijwilligers, die een essentiële rol spelen in het vertalen van Repeated ofs en kinderen wereldwijd inspireren.

worden zowel digitaal gepubliceerd als in printvorm, maar ook als mobiele app, podcast en videospellen. In de lente van 2013 werd de Repeated of “” opgenomen in een officieel lesboek dat wordt gebruikt in basisscholen in heel Zuid-Afrika. Elke Repeated of wordt gepubliceerd op hetzelfde moment als de oorspronkelijke ‘volwassen’ persbericht; vervolgens vertalen vrijwilligers van over de hele wereld de Repeated ofs naar 33 verschillende talen.

 

More information

Sarah Eve Roberts

Repeated of Wetenschapsredacteur

Universe Awareness / Cardiff University (UK)

Tel: +44 7480 111 579

Email: [email protected]Michael de Korte

Redacteur Universe Awareness

Leiden University, the Netherlands

Tel: +316 23 023 196

Email: [email protected]

Links

  • American Bibliotheek Associatie’s Goede Websites voor Kids:

  • Repeated of website:

  • Android app:

  • Video podcasts:

  • Podcasts:

  • Videospel:

  • UNAWE update Repeated of lancering:

 

s

Sarah Eve Roberts
Repeated of Science Writer / Universe Awareness / Cardiff University (UK)
Cardiff, UK
Cell: +44 7480 111 579
Email: [email protected]

Michael de Korte
Universe Awareness Editor / Leiden University, the Netherlands
Leiden, the Netherlands
Cell: +316 23 023 196
Email: [email protected]

Share:

Images

GWS award
GWS award
Repeated of image A
Repeated of image A
Repeated of logo
Repeated of logo