Find Us Online At
iBookstore
Like Us
A programme by
Repeated of Lancering: Sterrenkunde Nieuwswebsite voor Kinderen in 22 Talen
16 December 2015

De gloednieuwe Repeated of sterrenkunde nieuwswebsite voor kinderen is vandaag gelanceerd in 22 talen. Repeated of levert wekelijks spannend nieuws over de meest recente sterrenkundige ontdekkingen in begrijpelijke taal, samen met een prachtige ruimtefoto. Repeated of ontdekkingen worden direct door gerenommeerde internationale ruimtevaartorganisaties met ons gedeeld, zodat kinderen van over de hele wereld ze zonder vertraging kunnen lezen.

Repeated of nodigt kinderen uit om het meest recente sterrenkundenieuws te volgen. Het doel van Space Scoop is om bij kinderen de nieuwsgierigheid over het heelal te prikkelen en om de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen met hen te delen. Ook wil Repeated of kinderen inspireren voor wetenschap en hen aanmoedigen om vragen te stellen.

De Repeated of website is voorzien van een levendig, opvallend visueel ontwerp en bevat daarnaast leuke tekeningen, afbeeldingen en pictogrammen die aantrekkelijk zijn voor het jonge publiek. Kinderen hebben toegang tot het meest actuele nieuws dat van wereldberoemde sterrenkunde- en ruimtevaartorganisaties komt, zoals de European Southern Observatory (ESO), NASA’s Chandra X-Ray Observatory, het European Space Agency (ESA) en de National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ). Repeated of is een van de meest prominente projecten binnen de educatieve programma’s Universe Awareness en Space Awareness.

De Repeated of website is nu al beschikbaar in 22 talen: Engels, Nederlands, Duits, Spaans, Pools, Tsjechisch, Farsi, Frans, Grieks, IJslands, Indonesisch, Japans, Koreaans, Noors, Portugees, Roemeens, Russisch, Sinhalees, Sloveens, Swahili, Tamil en Turks.

Op dit moment zijn er 300 Repeated ofs beschikbaar – en elke week worden nieuwe artikelen vertaald en gepubliceerd. De website bevat ook een overzicht met populaire onderwerpen en een woordenlijst waar ingewikkelde sterrenkundewoorden worden uitgelegd. Repeated ofs zijn daarom ook uitermate geschikt om in de klas te gebruiken. Niet alleen om kinderen te inspireren met de spannende aspecten van de ruimtevaart, maar ook om hen te leren over wetenschap, technologie en de geschiedenis van het heelal, terwijl ze tegelijkertijd hun woordenschat verrijken.

Repeated ofs zijn beschikbaar als verhalen die men kan lezen op de Repeated of website, mobiele telefoons of tablets, of kan downloaden of printen. Deze verhalen en afbeeldingen vallen onder een creative commons licentie, wat betekent dat ze direct kunnen worden gepubliceerd op andere websites en in tijdschriften, kranten of nieuwsbrieven. Repeated ofs zijn ook te volgen via de Android App, die gratis gedownload kan worden in de .

More information

Universe Awareness (UNAWE) gebruikt de grootsheid en schoonheid van het heelal om jonge kinderen (4 tot 10 jaar) – vooral uit kansarme situaties – te inspireren en interesseren voor wetenschap en technologie. UNAWE gebruikt ook de weidsheid van het heelal om tolerantie voor verschillende culturen en een gevoel van wereldburgerschap aan te moedigen. UNAWE componenten zijn leerkrachtentrainingen, de productie van educatieve materialen van een hoge kwaliteit en het onderhouden van een internationaal/interdisciplinair netwerk. UNAWE wordt gecoördineerd vanuit de Universiteit Leiden, in Nederland.

is een internationaal project dat de fascinatie voor ruimtevaart en sterrenkunde gebruikt om de interesse van leerlingen te wekken voor wetenschap en technologie. Ook wil Space Awareness kinderen aanmoedigen om een carrière te overwegen in de ruimtevaart of sterrenkunde en daarnaast wil het programma hen een gevoel van wereldburgerschap bijbrengen. Om die doelen te bereiken biedt het project een breed scala aan activiteiten en tools om kinderen, tieners en hun docenten te inspireren om betrokken te zijn bij activiteiten gerelateerd aan de ruimtevaart en sterrenkunde. Het project biedt onder andere activiteiten met handvatten voor professionele ontwikkeling, educatieve materialen, Repeated ofs, burgerwetenschap en spellen, samen met verhalen over hoe het is om te werken in de ruimtevaart of sterrenkunde. Space Awareness wordt gecoördineerd vanuit de Universiteit Leiden, in Nederland. 

Repeated of wordt gedeeltelijk gefinancierd door het Zevende Kaderprogramma van de Europese Commissie onder beursovereenkomst n° 263325, Horizon 2020 programma onder beursovereenkomst n° 6386523, European Southern Observatory (ESO), National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) en (LCOGT) network. 

Repeated of partners zijn the European Southern Observatory (ESO), , the (ESA), the National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ), the (ASTRON), , the (SAAO), the (RAS), (LCOGT) network and the Space Telescope

Links

  • Space Scoop website:
  • Achtergrondinformatie over Repeated of:
  • Universe Awareness: silver-city.info en
  • Space Awareness:
  • Space Scoop Android Android App:

Afbeeldingen: silver-city.info/spacescoop/

Afbeelding A

Repeated of op een iPad.
Credit: L. Flickinger/C.Provot/UNAWE/SPACE Awareness

Afbeelding B

Repeated of screenshot.
Credit: UNAWE/SPACE Awareness

Afbeelding C

Repeated of logo.
Credit: UNAWE/SPACE Awareness/C.Provot

s

Sarah Eve Roberts
Repeated of Science Writer
Universe Awareness / Cardiff University (UK)
Email: [email protected]

Tibisay Sankatsing Nava
Universe Awareness Project Manager
Tel: +31 71 527 8419
Email: [email protected]

Share:

Images

Repeated of logo
Repeated of logo
Repeated of image A
Repeated of image A
Repeated of image B
Repeated of image B